Jaarlijkse controle

Jaarlijkse controle

Frederik op 23.10.2018
Iedereen wilt een computer die optimaal blijft werken. Net zoals bij de wagen, is het aan te raden de computer jaarlijks een onderhoud te geven door een professional. We leggen even uit waarom dit zin heeft.
SOFTWAREUPDATES - Wij kijken na of alle windows-, office- en antivirusupdates uitgevoerd zijn. Hierdoor ben je optimaal beveiligd tegen virussen, spyware, malware en ransomwares.
DRIVERUPDATES - Voor het correcter functioneren van alle hardware, voorzien we alle hardware van de recentste drivers.
MALWARESCAN – Naast virussen kan je ook last hebben van spyware, malware, ransomware, addware, PUP’s welke niet altijd door het antivirusprogramma worden tegen gehouden. Hiervoor gebruiken wij verschillende softwarepakketten om hiernaar te scannen, waardoor de computer veiliger en sneller blijft werken.
OVERBODIGE SOFTWARE - Veel fabrikanten leveren een laptop of vaste computer boordevol met voor geļnstalleerde software. Deze zorgt ervoor dat toestellen in sommige gevallen niet de aan de optimale snelheid werken en de batterij van de laptop onnodig belasten. Ook tijdens het installeren van bepaalde tools (bvb pdf-software), kan het zijn dat er overbodige software mee geļnstalleerd wordt.  
REGISTERFOUTEN - Door het installeren en verwijderen van software kan het zijn dat er in het register van het besturingssysteem onnodige fouten slepen. Deze kunnen ervoor zorgen dat de computer onstabiel gaat werken en soms onverwachts gaat vastlopen.  
HARDWAREFOUTEN - Wij controleren het geheugen en de harde schijf op fouten. Voor de harde schijf zijn we in staat in een vroeg stadium reeds fouten op te sporen. 
VEROUDERDE HARDWARE - Als de pc al enkele jaren oud is, geven we hierbij het nodige (vrijblijvende) advies om deze sneller te laten functioneren. Dit kan in sommige gevallen de computer tot 4x sneller maken, zonder hiervoor zeer hoge kosten te maken.