Google springt met Quickoffice in tabletmarkt

Google springt met Quickoffice in tabletmarkt

Redactie op 25.09.2013

Tablets zijn stilaan gemeengoed aan het worden. Het is een markt in volle beweging en iedere softwareaanbieder wil graag een positie veroveren. Ook de diverse aanbieders van office pakketten zijn in beweging en dat is voor de consument alleen maar goed nieuws.


Microsoft porteerde zijn Office 365 naar de wereld van de tablets en de smartphones. Dit werd afgerond met een aantrekkelijke abonnementsprijs. Apple wierp zich enkele weken terug in de strijd door aan te kondigen dat kopers van een iPad voortaan gratis over hun Officepakket iWorks zouden kunnen beschikken. En nu heeft Google zijn intrede in de tablet wereld voor tekstverwerkingen gedaan door Quickoffice gratis te maken.


Giga opslagruimte

Quickoffice is zowel op iOS als op het platform van Android beschikbaar als een eenvoudige download. Alle elementen zitten in één enkele applicatie ingebakken en start telkens met het inloggen met een Google account. Zo houdt Google een beetje bij wie met hun app aan de slag is, maar kunnen ze tegelijkertijd je Google Drive aan je Quickoffice koppelen. Daar beloven ze voorlopig niet minder dan 15 GB aan opslagruimte. Dat alleen al is de moeite.


Uitwisselen

Ook Quickoffice is zich er van bewust dat je de markt alleen maar succesvol kan betreden door de formaten van Microsoft te kunnen lezen en te bewaren. Een Word-document gemaakt in Office 365 kan perfect bewerkt worden in Quickoffice. Een nieuw document in Quick-office kan later via je Google Drive perfect aangesproken worden met een klassieke office toepassing. Uitwisselen is dus geen probleem.


Tandem

Met Quickoffice kan je dus al je documenten, rekenbladen en presentaties te raadplegen zonder je desktop te moeten opstarten. Hoewel de functionaliteit van het pakket van Google behoorlijk uitgebreid is en je er echt professionele documenten mee kan maken, moet je wel beseffen dat het niet de vervanger is van een klassiek Microsoft Office pakket. Maar dat is eigenlijk niet nodig. Beiden kunnen elkaar perfect aanvullen. De ene op de desktop, de andere voor het werk onderweg.